widziałeś go na żywo :?:
Pytanie dt. podłączenia CB Radia
Zwiń
X
-
Pytanie dt. podłączenia CB Radia
Witam,
Mam następujące pytanie. Gniazdo zapalniczki wewnątrz samochodu jest pod stałym zasilaniem. Podłączone mam do niego CB Radio. I teraz moje pytanie. Czy jest opcja przełączenia gniazda zapalniczki pod obwód np. elektrycznych szyb? Zależy mi, aby po odpaleniu samochodu radio się włączało, a po wyjęciu kluczyka gasło... W takim wariancie jest również bezpieczniej.
Pozdrawiam
-
-
Zrób tak jak napisał Andrzej. Do tego możesz założyć drugie gniazdo zapalniczki. Ja mam na tunelu środkowym po stronie pasażera (wygląda jak blokada skrzyni biegów). Wkurzały mnie rozgałęźniki.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Prezes93Bo samo pociągnięcie z np. obwodu radia jest dość ryzykowne, prawda?czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Prezes93, różnie to można rozwiązać. Jednak mimo wszystko wolę mieć to podpięte niezależnie od innych urzadzeń (tak jak w domu, kiedyś dawało się jeden bezpiecznik na całą chatę, teraz na tablicy prawie każdy obwód ma swojego eSa).
Jak nie chcesz kłaść przewodu bezpośrednio z aku, to zobacz tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=484599#484599 wskazane są dobre źródła +12v.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz